KLEUTERDANS

In deze lessen leren kleuters hun eerste danspasjes zetten.Op een speelse en creatieve manier wordt er gewerkt aan ritme, expressie, lenigheid en conditie.
Dansplezier staat hier op de eerste plaats!

vanaf 2,5 jaar – lessen 2021-2022

WOBBELTURNEN

Wobbelturnen is veel meer dan turnen! Het is een mix van op yoga gebaseerde oefeningen, beweging en relaxatie op en rond een Wobbel ®. Kinderen worden motorisch uitgedaagd en kunnen op een speelse manier bewegen, ontspannen, samenwerken en zo veel meer. De kleinste kinderen worden tijdens de lessen vergezeld van 1 volwassene (mama, papa, opa, oma, tante…). Je wobbelboard ® krijg je van ons ter beschikking.

vanaf 2 jaar – lessen 2021-2022

DANCEMIX

De lessen Dancemix zijn een combinatie van  verschillende dansstijlen. Je leert leuke choreo’s en je werkt aan techniek. Door de mix van stijlen is deze les heel afwisselend en superleuk voor iedereen.

vanaf 6 jaar – lessen 2021-2022

HIPHOP / STREETDANCE

Hiphop of Streetdance is een dansstijl die onstaan is op de straat. Het is meer dan dansen en bewegen alleen, het is een echte levensstijl. We maken flitsende, snelle bewegingen op vlotte, hedendaagse RnB en hiphop, waarbij je het ritme van de muziek aanvoelt met je lichaam. Er zijn geen standaard regels of technieken. Je leert bewegen op het ritme van de muziek en niet zozeer op de tellen van de muziek.Je ziet de stijl terugkomen in videoclips, graffiti, dj’s & rappers…

vanaf 6 jaar – lessen 2021-2022

MODERN/JAZZ

In deze lessen leer je de basis van Jazz en Moderne Dans. In Moderne Dans staan zowel expressie als techniek centraal. De vrije bewegingen leren je op een heel eigen en ontspannen manier te bewegen. In Jazzdans leren we focussen op coördinatie, lenigheid en basistechnieken. De lessen bestaan uit een opwarming, sprongen, draaien en verplaatsingen die samensmelten in een choreografie.

vanaf 6 jaar – lessen 2021-2022

JAZZ

Jazz kenmerkt zich door de mix van klassieke danspassen met bewegingen uit tal van andere dansstijlen. Het is een dansstijl die zich al jarenlang ontwikkelt en uitbreidt. In deze lessen werken we aan techniek, lenigheid en coördinatie. We starten telkens met een intensieve opwarming om vervolgens allerlei nieuwe choreografieën aan te leren.

vanaf 11 jaar – lessen 2021-2022

MODERNE DANS

Moderne dans is een dansstijl die heel gelijkaardig is aan hedendaagse dans en die openstaat voor heel wat verschillende invloeden. Ruimtegebruik, grondwerk en improvisaties staan centraal in deze lessen. Moderne dans is een heel persoonlijke en vrije dansstijl die het toelaat om op je eigen manier te bewegen.

vanaf 11 jaar – lessen 2021-2022

SHOWDANCE

In de lessen showdance mixen we verschillende dansstijlen door elkaar. Invloeden van streetdance, jazz en hiphop zorgen voor veel afwisseling en steeds nieuwe uitdagingen. Deze lessen draaien vooral om uitstraling en inlevingsvermogen. We leren hier geen basistechnieken. Het is een aanrader om deze lessen te combineren met jazz of moderne dans.

vanaf 12 jaar – lessen 2021-2022

CHEERLEADING

Cheerleading is vooral populair in Amerika, maar ook bij ons wordt deze dicipline steeds bekender. Tijdens deze lessen leer je de basis van cheerleaden en werken we rond pomdance. We combineren passen uit Streetdance, Jazzdance, Hiphop en Aerobics. Zorg alvast voor véél enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen! We leren hier geen basistechnieken, dus het is aangeraden, maar zeker niet verplicht, ook één andere les te volgen.

vanaf 6 jaar – lessen 2021-2022

G-DANS

Deze lessen zijn voor jongeren en jongvolwassenen die graag dansen, maar moeilijk een plaatsje vinden in reguliere dansgroepen vanwege een verstandelijke of fysieke beperking. De jongeren kunnen op hun eigen maat genieten van hoe mooi dans is. Hier staan dansbeleving en plezier centraal, want dansen maakt iedereen blij en vrij!

jongvolwassenen (vanaf 13 jaar) – lessen 2021-2022

LADIES DANCE

Dit is een les voor (jong)volwassenen die nood hebben aan ‘me-time’ en even studies, werk, kinderen, dagelijkse beslommeringen… uit het hoofd willen zetten. We dansen, leven ons uit en dansen nog meer! Deze lessen zijn een introductie in jazz, techniek en show en voor iedereen toegankelijk. Er is geen danservaring vereist.

vanaf 16 jaar – lessen 2021-2022

SUMMER DANCE

Dit is een leuke zomerse dansles voor iedereen die tijdens de  vakantiemaanden in de mood is om te dansen en zich uit te leven. Deze lessen zijn een combi van jazz, techniek en show en voor iedereen toegankelijk. Er is geen danservaring vereist.

vanaf 16 jaar – lessen zomer 2021

YOGA & PILATES

Voor alle yoga & pilateslessen

kan je terecht op WWW.STUDIOZUIDLEUVEN.BE